Län

Du måste välja ett län
Kommun (valfritt)
Fritextsök (valfritt)

Blå Stjärnans Djursjukhus AB

Telefon 031 - 65 35 00
Adress Gjutjärnsg. 4
417 07 GÖTEBORG
Hemsida http://www.blastjarnan.se

Omdömen

13 st (Positiva omdömen)
20 st (Negativa omdömen)

Klicka på tumme upp eller ner för att ge ditt personliga omdöme om veterinärskliniken

Recensioner av Blå Stjärnans Djursjukhus AB

Rekommenderas varmt för smådjur och gnagare!

2019-03-20 04:12 Skrivet av: SaraVår ena vintervita dvärghamster Ru gick ner i vikt, visserligen bara några gram, men trenden höll i sig och vi kände att något var fel. På vänster sida ovanför käkbenet kände vi en knöl.

Vi tänkte att det inte fanns så mycket att göra, "han är ju en så liten dvärghamster" - men vi ville ändå kolla upp så att han inte led i onödan och hade ont. Som djurägare ansvarar man ju för sitt djur och dess livskvalitet, oavsett djurets storlek eller ålder. Det fanns en liten förhoppning hos oss att det trots allt var något behandlingsbart, även om den förhoppningen var liten.

Ru fick snabbt en tid på avdelningen för exotiska djur och små gnagare när vi ringde till Blå Stjärnan. Bemötandet per telefon var mycket professionellt och vänligt.


Sedan kom då själva besöket. Jag kan säga att detta är det bästa vi upplevt vad gäller veterinär- och sjukvård! Vi är vana vid större djur och deras veterinärvård, och arbetar själva inom humansjukvården med svårt sjuka barn.

Personalens engagemang, kunskap och professionalitet i mötet med djuret och dess ägare går inte att berömma nog!

Rus knöl visade sig vara en behandlingsbar öroninflammation! Vi fick läkemedel direkt med oss, i små doser, allt med tydliga skriftliga och muntliga instruktioner. Alla, från veterinär till djurskötare engagerade sig i Rus situation. Besöket följde ett mycket genomtänkt flöde och vi fick först träffa sköterskan som ställde mycket relevanta frågor om djurets hälsa och vanor. Veterinären var kunnig, trevlig och hade ett fullkomligt imponerande handlag med små djur.

Det märktes att personalen gillar sitt arbete och att de har ett genuint intresse för vad de gör.

Ru tyckte själv mycket om besöket och samarbetade med stetoskopet.

Ja, detta är Dr Dolittle, fast i verkligheten!

Vi är enormt tacksamma att få ha erfarit denna del av djursjukvården och vill varmt rekommendera alla med en liten gnagare att boka tid på Blå Stjärnan Exo! Tveka INTE att söka hjälp också för små djur!


All hjälp, undersökning och läkemedel i anpassade doser för gnagare kostade sammanlagt ca 1000 kr. Det får man säga är ett väldigt lågt pris i sammanhanget.

Återigen ett varmt och stort tack för all hjälp. Fantastiskt att få träffa denna personal och se vilken kunskap och känsla de har för de allra minsta djuren!

Tack för att ni finns! Detta besök kommer alltid finnas med oss!☘❤

//Ru med familj

Mycket dålig

2019-03-06 09:26 Skrivet av: Åsa Söderström

Dålig veterinär som missade dubbelsidig öroninflammation med spruckna trumhinnor + En lång gången urinvägsinfektion.
Fick först beskedet att det var ett dåligt muskler bakben.
Eftersom hunden hade nystagmus (ofrivilliga ögonrörelser) vägrade jag nöja mig med den diagnosen.
Det var jag som fick visa henne ögonrörelserna då hon helt missat detta.
Då tog man blodprov och kom tillbaka med beskedet att hunden hade en hjärntumör eller en hjärnblödning.
Trots att jag vid flera tillfällen bad henne titta vår hund i öronen vägrade hon göra det, hon var bestämd på att detta inte hade med öronen att göra.
Vi åkte hem i tron om att vår hund var döende.
Vi åkte en vecka senare till en annan veterinär som upptäckte felen med en gång och satte in behandling.
Jornal föringen som blåstjärnan fört va även den under all kritik.
Tyvärr var öronen så dålig att hörsen inte gick att rädda, men vår hund blev frisk och skulle antagligen haft sin hörsel kvar om veterinären på blåstjärnan bemödat sig att titta i hennes öron.

Jag postade denna kommentar på deras fb och blev då uppringd av deras chefs veterinär som skulle prata med vederbörande och kompensera oss för de vi betalt.
Men vi hörde aldrig något mer från dem och kommentaren togs bort. Detta va ca ett år sedan.

Gå inte hit om ni är rädda om ers djur.

Opportunister som utnyttjar djurägare

2018-05-29 01:54 Skrivet av: Patrik

Opportunister som utnyttjar djurägares okunskap och kärlek till sina djur för att sälja dyra behandlingar och plåga djur.

För några år sedan blev vår katt påkörd och bröt underkäken. Jag tog honom till Blå Stjärnan. Veterinären ringde upp efter genomförd undersökning och meddelade att katten behövde skiktröntgas och därefter gipsa käken och sondmatas. Jag blev bestört och ledsen. Var det så illa så återstod bara alternativet att avliva katten eftersom jag inte anser djur ska behöva genomlida något sådant. Men jag hörde mig för med en läkarkollega innan jag tog beslutet. Hon lät mycket förvånad. Skiktröntgen? Det gör man inte ens på människor för en bruten käke. Hon hade också för sig att man brukar sätta ett s.k. cerclage när katter brutit käken. Man fixerar helt enkelt med tråd. Jag började googla på detta och mycket riktigt. Den typ av käkbensskada katten hade åtgärdas normalt på detta sätt. Ny diskussion med Blå Stärnans veterinar. Han ansåg inte att det var lämpligt här. Katten riskerade då att få svårt att äta och livslång värk. Men jag stog på mig och krävde detta ingrepp. Var det som han sa så kunde jag komma tillbaks med katten. Veterinären gjorde under protester som jag bad om. Jag fick en saftig räkning ändå. När katten kom hem började den genast knapra i sig av vårt torrfoder. Så var det med den livslånga smärtan.

Hämoveckan var det dags igen. Katten hade ont i buken och på den lokala djurkliniken konstaterades urinsten. De kunde inte lösa detta utan remitterade till Blå Stjärnan. Jag ifrågasatte detta och föreslog att ta katten någon annan stans vilket bemöttes med att det skulle vara djurplågeri som det kände sig tvingade att anmäla. Katten hade ont och behövde komma under vård snabbt. Jag såg ingen annan utväg än att åka till Blå Stjärnan och då drog cirkusen igång igen. Denna gång kom dom med ett papper jag behövde skriva på med summan 30000:-. Jag frågade vad betydde och fick då förklarat att detta var deras ”vårdutrymme”. Först skulle man sätta kateter, sen behövde man sannolikt operera ut njurstenarna. Jag krävde då ett nytt papper där bara katetersättning fanns med och fick veta att det skulle vara i princip meningslöst att bara sätta kateter. Katten skulle snart få stopp igen eftersom stenarna var kvar. Men jag stog på mig och fick ett nytt papper med summan 9000:-. När jag kom hem läste jag på om urinsten och förstod att man normalt spolar urinblåsan med koksalt. Jag ringde då kliniken och bad flera gånger specifikt om att få detta gjort och fick försäkran om att så skulle ske. Men när jag hämtade katten och betalade en räkning på 7000:- kunde jag inte se i journalen att detta var gjort. Man kan ju inte annat än misstänka att de endast kan tänka sig att operera eftersom det är lönsammare.

Så sluta låta Blå Stärnan plåga djur mot profit och välj en annan veterinär.

Oprofessionell

2018-05-24 08:39 Skrivet av: H.A

En klinik där pengar är allt och kundnöjdhet är ingenting. Jag är själv tandläkare och vet hur vården fungerar, Blåstjärnans behandling är långt ifrån professionell och är en klinik för dagsljus rån. Ringde kliniken 3 gånger för att fråga hur mycket en akutmottagning kostar och de svarade att det kostar 1080 kr. I receptionen har de ett papper som säger ett akutbesök kostar 1080 kr och även efter att ha frågat receptionisten hur mycket det kostar så sa hon 1080 kr (kontrollerad totalt 6 gånger om priset). Efter 3 timmar väntetid även om det var en akutsituation. En veterinär såg min fågel och diagnostiserade min fågel. Precis när jag håller på att gå ut, sa veterinären att hon kunde lägga en smärtlindring för fågeln och jag kunde tänka på att göra en operation som skulle kosta mig 15 000 - 20 000 kr beroende på svårigheten. Efter att ha hört dessa otrolig pris sa jag till veterinären att jag inte ska göra operationen. Nästa dag ringer veterinären mig och berättar att hon har bokat ett återbesök för operationen för min fågel trots att jag tydligt sa till henne att jag inte vill göra det, senare ringer hon igen och säger att jag måste döda fågeln och borde ta det till kliniken för att de ska göra det och det kostar mig 400 kr att göra det (vilket jag också vägrade). Efter 15-20 dagar får jag en Faktura där jag skulle betala kliniken extra 172 kr (trots att jag betalade 1080 kr) på grund av den smärtstillande som hon satt i fågeln som antas kosta 50 kr (enligt receptionisten). Efter att ha ringt dem säger receptionisten att 172 kr var för smärtstillande och "medicin" som veterinären gav mig, men jag fick inget medicin från henne.

Katastrof

2017-10-03 11:19 Skrivet av: Elin

Oprofessionella, långa väntetider, trånga besöksrum, rädda för större hundar, brys sig ej om att djuret lider utan vill helst skicka hem än så fort som möjligt. Mjölkar bara pengar!

Proffsig personal

2012-07-31 03:23 Skrivet av: danneboy

Bra men dyrt... Men har man en bra försäkring så är det värt det...Skriv en recension
Positiv
Negativ
CAPTCHA
Skriv tecknen som finns på bilden ovan

Lista efter län »
Lista efter kommun »
Om Sidan »